Blogger templates

Photobucket

Thursday, March 17, 2011

Masa Istimewa Semua

Masa bukan umpama emas
Masa umpama detik mengira kematian
Kita tak mungkin dapat kembali ke masa lalu
Malah tak boleh meramal masa akan datang
Meratapi masa dengan penyesalan umpama menebalkan lagi kekecewa
Mengharungi masa yang tersisa dengan hikmah menjanjikan syurga masa
Dunia semakin tenat menanti hari kedamaiannya
Jiwa yang menangis menanti perhitungannya
Buku amalan kiri kanan bahu menanti hari dikemukakan
Anggota yang badan tak sabar meluahkan apa yang tersimpan
Hanya roh dan jasad yang tidak tahu nasibnya mengigil dikala hari itu datang
Ilmu yang dikumpul tak sabar untuk menyumbangan
Bersediakah kita untuk hari itu??

Saturday, March 12, 2011

Tsunami : T-Tuhan S-sentiasa U-uji N-namun A-ada M-manusia I-ingkar!!

Siapa boleh bagitahu apa kata kunci untuk gejala tsunami kat Japan baru2 nie???angkat tangan http://www.smileycodes.infoanyone??? http://www.smileycodes.info oklah majoriti akan jawab Japan musnah teruk, ramai yang mengalamai kerugian dan banyak kematian..betul tak? http://www.smileycodes.info

Kenapa tsunami terjadi? http://www.smileycodes.info of coz jawapannya gempa bumi yang berlaku dalam dasar laut menghasilkan gegaran yang kuat membuatkan berlakunya ombak besar yang dipanggil tsunami..gegar tsunami di Japan mencatat 8.9 skala ritre merupakan gegar paling kuat selama 100 tahun di negara itu..Am I right? http://www.smileycodes.info

Tapi http://www.smileycodes.info itu pemikiran kita secara logik akal dan rasional yang telah dikaji opleh pakar yang tahu tentang kejadian bencana alam dan ia diterima oleh akal kita sebagai manusia kerana ia boleh dilihat oleh mata kasar..macam video bawah ini yang menunjuk pusat gegaran tsunami yang berlaku di Japan



Tapi nampak tak perkara yang kita tak dapat lihat oleh mata kasar? http://www.smileycodes.info Cuba korang cari pada video diatas ni..siapa dapat bagi aku jawapan aku bagi hadiah top up 10 ringgit..masa yang diberi 10 saat dari sekarang! tetetttttttt...time up!! http://www.smileycodes.info

Dah2 peraduan dah tamat..selamat uit aku.. http://www.smileycodes.info Oklah jawapan kita sebagai umat islam sahabat2ku sekalian..itu satu tandan amaran!!peringatan!! Siapa yang masih belum dapat lagi apa sebenarnya yang aku nak sampaikan nie?? angkat tangan..meh sini aku nak bagi ketuk sikit! http://www.smileycodes.infohttp://www.smileycodes.info lalai sangat lagi!! asyik ingat dunia jer!! dunia dah akhir zaman pon tak tahu lagi ker!! http://www.smileycodes.info

Diriwayatkan daripada Abdullah bin Amr bin al-Ash r.a: “Aku pernah mendengar Rasulullah SAW bersabda: “Allah tidak akan mengambil kembali ilmu (agama) dengan mengambilnya dari (dalam hati) manusia, tetapi mengambilnya kembali dengan kematian para ulama hingga tidak bersisa, lalu orang ramai akan mengambil orang-orang bodoh sebagai pemimpinnya yang apabila orang-orang itu bertanya kepada mereka, mereka akan memberikan jawapan-jawapan yang tidak didasarkan kepada ilmu. Maka mereka akan berada dalam kesesatan dan menyesatkan orang lain.”

(al-Bukhari)

Beringatlah umat Nabi Muhammad SAW janganlah hanya mengejar ilmu dunia sehingga lupa ilmu akhirat.Hadis ini Rasul kita ada memberitahu hampirnya kiamat bacalah sahabatku:
Daripada Huzaifah bin Asid Al-Ghifari ra. berkata: "Datang kepada kami Rasulullah saw. dan kami pada waktu itu sedang berbincang-bincang. Lalu beliau bersabda: "Apa yang kamu perbincangkan?". Kami menjawab: "Kami sedang berbincang tentang hari qiamat". Lalu Nabi saw. bersabda: "Tidak akan terjadi hari qiamat sehingga kamu melihat sebelumnya sepuluh macam tanda-tandanya". Kemudian beliau menyebutkannya: "Asap, Dajjal, binatang, terbit matahari dari tempat tenggelamnya, turunnya Isa bin Maryam alaihissalam, Ya’juj dan Ma'juj, tiga kali gempa bumi, sekali di timur, sekali di barat dan yang ketiga di Semenanjung Arab yang akhir sekali adalah api yang keluar dari arah negeri Yaman yang akan menghalau manusia kepada Padang Mahsyar mereka".
(H.R Muslimi)
Aku ingatkan diri sendiri dan mahu semuanya ingat akan peringatan Rasul kita!!
Wassalam..

Am I hearing this wrongly? Freebies out for grabs with each reload? Crazyyy! Thank you, #DiGiSuperReload

Am I hearing this wrongly? Freebies out for grabs with each reload? Crazyyy! Thank you, #DiGiSuperReload

Friday, March 11, 2011

Disinilah Umat Islam Part 1 WAJIB TONTON!!

Assalammualaikum, sekian lama blog ini tak berisi kini aku ingin tampirkan apa yang bru aku temui untuk renungan dan PERINGATAN kepada mereka yang bergelar Islam atau mereka yang sekadar Islam dalam IC semata-mata..

aku adalah sama seperti apa yang disampaikan pada video yang akan korang tonton nanti.

video

Kebodohan Sendiri

Sakitnya apabila dilukai..sungguh menyakitkan jalani hari mendatang tanpamu disisi.. http://www.smileycodes.infohari-hariku kini gelap tanpa disinari cahaya cinta mu http://www.smileycodes.info amat perit rasanya pancaindera mata ini melihat kau bersamanya.. http://www.smileycodes.info "menyesalku akui tak terima cintamu..n bla-bla..." lirik lagu dari six sense yang sedang diperdengarkan dicorong radio menyebalkan lagi hatihttp://www.smileycodes.info kini aku semakin tidak terurus malah tidak perduli dengan apa yang jadi dikelilingku http://www.smileycodes.info perasaan marah akan kebodohan yang aku sendiri lakukan membuatkan kini aku kehilanganmu http://www.smileycodes.infoSudah berminggu aku begini http://www.smileycodes.info masih murung luka dihati kini tinggal parut yang dalam.
Hati ini tiba2 terdetik http://www.smileycodes.infosampai bila aku harus meratapi hidup kerana cinta yang bukan lagi miliku, perlukah aku lepaskan semua untuk aku menjadi insan yang berjaya yang membanggakan mak dan ayah semata-mata kerana cinta .Satu lagi kobodahan http://www.smileycodes.infoaku terasa ingin sekali meminta seseorang menyepak aku..http://www.smileycodes.info Saat itu aku nekad hari ini aku akan lepaskan semuanya http://www.smileycodes.info mulai esok tidak lagi semua ini http://www.smileycodes.info .

Hari baru dimulakan dengan ceria untuk semnagt baru ini http://www.smileycodes.info kini aklu akan berusaha bersungguh-sungguh untuk didi sendiri kini cinta bukan lagi keutamaan http://www.smileycodes.info cukup sekadar aku dicintai Tuhan dan family yang sentiasa menyokong aku. Aku akan buktikan suatu hari nanti kejayaan akan memberikan aku segalanyahttp://www.smileycodes.info.

p/s : So kepada mereka2 yang putus cinta itu fikirlah sedalam-dalamnyahttp://www.smileycodes.infopenyesalan bukan untuk diratapi tapi untuk memberi pengajaran untuk mengenal hidup yang sebenar. Jangan terlalu mengerja cinta sesama insan sampai kita lupa cinta hakiki (Tuhan) dan sejati (mak dan ayah). http://www.smileycodes.info
ENTRY INI HANYA MAHU MEMBERI SEMANGAT KEPADA MEREKA YG PUTUS CINTA SY XPUTUS LAGI YER... http://www.smileycodes.info

Wednesday, March 9, 2011

Cerita Tentang Kita

Sememangnya memiliki pasangan yang setia dan saling menyokong merupakan ciri2 reletionship yang semua orang mahukan.. http://www.smileycodes.info Amat bersyukur sangat punya en. sayang dan yang penting relationship kte orang direstui kedua2 belah pihak. Dah makan bertahun aku dengan en sayang tapi buat setakat ini semuanya kte orang dapat hadapi dengan tenang.

Tambah2 sekarang relationship kteorg jarang jauh seorang utara seorang lagi selatan. Semua masih baik2 lagi kerana en Sayang diawal perhubungan pun dah terapkan mesti saling percaya, saling menyokong, ikhlas dan kalau ada apa2 perselisihan mesti selesaikan cepat jangan pendam apa2.

Aku memang respect sangat en sayang nie..http://www.smileycodes.info bukan kerana pemikiranya yang matang sahaja en sayang memang always ada tak kira dia dimana tak pernah henti2 bagi nasihat http://www.smileycodes.info dan sokongan pada aku even sekarang kte orang jauh. Ada time yer tak tahan jugak telingahttp://www.smileycodes.info dengar dia bagi nasihat panjang berjeler..tapi dalam masa yang sama aku epy sangat bila dye selalu bagi kata2 semangat SMS yang terbaru aku dapat " Syg kena berusaha lebih cket,insyaallah syg leh berjaya dalam bidang ni syg..xpe, i sentiasa ada kat belakang syg..i support u always dear,remember this k!" http://www.smileycodes.info

Mudah-mudahan jodoh kteorg ada..

p/s : Sesayang mana kita dengan sesorang itu dia tetap milik Tuhan bila suatu hari Tuhan duga kita dengan pemergiannya jangan pernah merasa benci kerana setiap apa kita punya dan rasa itu adalah milikNYA..


Pagi Yang Menghairahkan!!

Good morning everyone!! Kepada yang masih berlengkar atas katil, bangun2 http://www.smileycodes.info..tepuk2 sikit pipi..MyEm0.Com.

Pagi2 bangun tidoblogger-emoticon.blogspot.com terus2 kemas tempat tido then pergi cuci muka dan gosok gigi. Sekali puna emak jegah kat daun pintu "mak nak pergi beli lauk, kalau mak balik lewat pergi amik adik" Aku menoleh menganguk yer, dengan muka yang basah http://www.smileycodes.info kemuadian kembali mengadap muka kat cermin terus tanya puan emak "bedak sejuk ada tak?"

"Ada dalam bilik mak tempat simpan barang" puan emak menjawab.. Dalam hati aku nak wat ke tak nak, dah la aku ni fesyen tak rajin menyelongkar..http://www.smileycodes.info lagi barang tue dalam bilik puan emak dan encik ayah tapi apabila mengenangkan muka yang perlukan rawatan aku rajinkan la diri mencari lagi pon permission dah dapat..

Buka dalam alamari capai bedak sejuk disebalik kotak2 ubat then aku jengah luar umah mencari pokok lidah buaya. Sambil jengah2 aku cuba mengingat rupa pokok yang aku cari nie...adoii kalau lupe pokok, macam mana la aku nak cari kan..http://www.smileycodes.info aku patah balik ke planta umah tetiba aku terpandang pokok nie..



"Haaaa!! inilah pokok yer.." desis hati aku. Apalagi aku capai la pisau kat dapur blogger-emoticon.blogspot.com dengan riang ria yer..aku potong daun pokok then buang duri kiri kanan untuk dapatkan lendir pokok nie. Masukkan dalam bekas bersih kemuadian masukkan butiran bedak sejuk. Gaul sehingga sebati.. Tadaaaa...http://www.smileycodes.info dah siap!

Apalagi yang ditunggukan tepit2 kat muka..pakai la berapa lama nak pakai.. hasilnya pasti memuaskan http://www.smileycodes.info ini merupakan rawatan trandisional kita. Kebaikan yer banyak! lendir lidah buaya bukan takat menegangkan kulit jer tau! hilangkan parut pun boleh. Bedak sejuk seperti kita yang lady2 ni tahu dapat menghaluskan kulit kita.blogger-emoticon.blogspot.com ala2 pakar facial lol!

Even aku sendiri pon memang pakai produk framasi tapi aku kadang2 gak rajin gak la wat cara trandisional nie. Semulajadi kot...tak ada chemical ok!hehe

So rajin2 la try tapi jangan try benda merepek dah la...kat muka korang jadi lain tak pasal mood down http://www.smileycodes.info

oklah selamat mencuba!!

Tuesday, March 8, 2011

My Fruit Heart!!

Suasana petang angin pon sepoi2 bahasa kata orang gitu,mana tak yer awan pon dah mendung mendatang ujan yang belum tahu mahu mencurahkan isinya dimana..blogger-emoticon.blogspot.com

Sementara menunggu citerblogger-emoticon.blogspot.com kartun danny phantom di TV9 teringin lak singgah sat mengisi diary aku yang semakin kurang pengisiaannya...

Korang tahu x? hari ini hari apa??blogger-emoticon.blogspot.comBukan hari jadi aku??hari kawen aku pon bukan lagi yer...masih jauh lagi masa kedatangan hari itu...Sure2 yer korang tak tahu..aku sendiri pon baru tahu tadi. . Hari ini merupakan hari wanita antarabangsa sedunia..blogger-emoticon.blogspot.comsekarangkan martabat wanita dah sama dengan kaum adam..tapi kat sini kite ambil impak baik jer ok!

Huhu...icon wanita kita mesti la ibu kita kan..betul tak???siapa cakap tak betul meh sini ada hadiah aku nak bagi..blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com dasar anak tak tahu diuntung. Apa pun korang dan siapa pon korang sekarang ni ibu korang yang lahirkan separuh nyawa untuk korang ada kat muka bumi Tuhan ini tahu..

Siapa lagi yang sanggup bangun tengah malam bagi korang minum susu bila korang haus time baby dulu? Siapa yang sampai tak tidur malam jaga korang time demam panas?blogger-emoticon.blogspot.com Siapa yang akan bacakan buku cerita malam2 bila korang merengek nak dengar citer sebelum tidur?Siapa yang akan sapukan ubat time korang jatuh main basikal?Siapa???Siapa??Kalau bukan ibu kita??

blogger-emoticon.blogspot.com Sungguh besar pengorbanan seorang yang bergelar ibu nie...even korang dah remaja dah berjaya ibu tak kan berhenti berdoa untuk kesejahteraan keluarga dan anak2nya..

Siapa yang kat sini tak doakan ibu bapa dye?? Angkat tangan??Kalau ada meh sini aku nak bagi ni.. blogger-emoticon.blogspot.com Ish2..tak baik sungguh! laen kali jangan wat lagi yer...

So sebagai pengakhir kata marilah kita menghargai ibu kita dan memberi sepenuh kasih sayang padanya selagi kita masih boleh menyentuh,mendengar dan menikmati keberkatan doa seorang ibu..seperti pernah Rasulullah berpesan hilanglah satu barokah insan itu apabila ibunya menghembuskan nafas terakhir..kerana tiada lagi doa dari seorang ibu. blogger-emoticon.blogspot.com

Korang sayang ibu korang tak??? SAYA SAYANG EMAK SAYA!!!! blogger-emoticon.blogspot.com
blogger-emoticon.blogspot.com